Ga terug
+ servings
Kastanjechampignons uit de oven

Kastanje knoflook champignons uit de oven

Makkelijk bijgerecht recept voor knoflook champignons uit de oven met rozemarijn en kappertjes.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Bijgerechten recepten, Feestelijk, Groente
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 eetlepels kappertjes
  • scheut olijfolie
  • 50 ml witte wijn
  • peper
  • zout

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de champignons in kwarten en leg in de ovenschaal. Maak de knoflook schoon en snij in kleine plakjes. Voeg de knoflook toe aan de champignons.
  • Ris de takjes van de rozemarijn en strooi over de champignons. Voeg wat peper en zout toe.
  • Leg de kappertjes tussen de champignons en schenk de wijn erbij. Giet als laatste nog een scheutje olijfolie over de champignons en schuif voor 20 minuten de oven in. Halverwege even omscheppen.
Calorieën: 27kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 2g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl