Ga terug
+ servings
sushi zalm rolletjes met avocado en roomkaas, sushi recept, verse sushi maken, zonder nori vellen

Sushi zalm rolletjes met avocado en roomkaas

Makkelijk recept voor een licht fris borrelhapje met zalm, roomkaas, avocado, komkommer en citroen sojasaus dip.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Borrelhapje
Aziatisch
Borrelhapje, Snack, Vis recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 200 gram gerookte zalm (in plakken)
  • 75 gram roomkaas dille
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1/4 avocado
  • 1/4 komkommer
  • 4 theelepels sesamzaadjes (zwart & wit)
  • 1 theelepel citroensap
  • 6 eetlepels Premium sojasaus (Lee Kum Kee)

Bereiden

  • Ga aan de slag op een schoon werkblad of gebruik een snijplank. Leg hier een stuk huishoudfolie op van ongeveer 30 x 30 cm. Bestrooi met de sesamzaadjes.
  • Leg de gerookte zalm plakken in de vorm van een vierkant op het huishoudfolie met de sesamzaadjes. De plakken zalm moeten elkaar hierbij iets overlappen. Je kunt hier trouwens ook die sandwich plakken voor gebruiken, dat werkt makkelijk om een vierkant te maken.
  • Besmeer de zalm plakken met de roomkaas. Laat hierbij de onderste en bovenste rand van het vierkant zo'n 2 cm vrij.
  • Snij de bos-ui heel fijn en strooi samen met de citroenrasp over de roomkaas.
  • Snij de komkommer over de lengte in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snij daarna in lange dunne reepjes.
  • Snij de avocado in dunne plakjes. Leg nu in het midden van het vierkant horizontaal de komkommer en de avocado.
  • Begin met het rollen van de sushi zalm rolletjes door met het huishoudfolie de onderkant van het vierkant van zalmplakken over de komkommer en avocado heen te rollen. Trek het folie terug en rol nu de bovenkant, met behulp van het folie, over de zalm plakken.
  • Gebruik het folie om een mooie rol te maken en daarna de zalm rol in te pakken als een soort worstje.
  • Leg de zalm rol even 10 minuten in de vriezer, dit maakt het snijden straks makkelijker.
  • Meng de sojasaus met een paar druppels citroensap. Snij de zalm met roomkaas vulling in dunne plakken en serveer met de citroen-sojasaus dip.
Calorieën: 134kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 11g | Vet: 9g | Verzadigd vet: 3g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl