Schil de ui en snij hier fijne ringen van. Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Voeg de blaadjes verse tijm toe, draai het vuur zacht en laat de uien heel langzaam karameliseren. Blijf omscheppen, dit duurt een minuut of 15.
Verwarm de kersen in een steelpan met 2 eetlepels water en een klein beetje suiker. Laat ze zachtjes pruttelen totdat ze zacht worden.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Vet de kleine taartvormpjes in met wat boter.
Doe de eieren in een mengkom en voeg hier de mascarpone aan toe. Mix tot een luchtig mengsel en voeg dan de oude kaas toe. Voeg ook een snuf peper en zout toe indien gewenst.
Schenk de balsamico azijn bij de uien en laat de uien hier nog zo'n 5 minuten in pruttelen. Zet dan het vuur uit.
Bekleed de taartvormpjes met het bladerdeeg en verwijder het deeg dat over de randjes valt. Prik gaatjes in de bodem en bestrooi met een theelepel havermout.
Schep in elke quiche wat van het uienmengsel en ongeveer 4 kersen (zonder al te veel vocht).
Schenk het mascarpone-ei mengsel over de 4 taartvormpjes en verdeel ook de oude kaas die wat onderin de mengkom is blijven hangen.
Schuif de quiches met gekarameliseerde uien de voorverwarmde oven in en bak ze in 15-20 minuten goudbruin.