Schil de peertjes. Ik liet de steeltjes eraan zitten en sneed ze nog niet door midden. Je kunt de steeltjes eraf halen, de peertjes in kwarten snijden en het klokhuis alvast verwijderen. Maar dat hoeft dus niet.
Zet de stoofperen geschild in de pan en schenk hier de prosecco bij. Staan de peertjes nog niet helemaal onder? Schenk dan nog wat water in de pan. Voeg ook de appel diksap toe en breng aan de kook.
Doe de stokjes kaneel, de steranijs en het vanillepoeder in pan en stoof de peertjes gaar. Prik voorzichtig in 1 van de peertjes om te controleren.
Haal dan de stoofperen in prosecco uit de pan. Van het kookvocht maakte ik een heerlijke dikke heldere saus door ongeveer 4 el allesbinder toe te voegen. Dit strooi je in het warme vocht, even goed blijven roeren en ongeveer 1 minuut laten koken en dan is de saus klaar.
Doe daarna de peertjes weer terug in de saus zodat ze niet uitdrogen. Serveer warm of laat afkoelen. Wat mij betreft zijn ze een dag later nóg lekkerder dus maak de stoofperen in prosecco gerust van tevoren klaar!