Doe de sojasaus, water, bruine basterdsuiker, rijstazijn, chilivlokken en honing in een steelpan. Pers een teen knoflook uit boven de saus en rasp ongeveer 1 cm verse gember boven de pan. Voeg een beetje sesamolie toe – niet te veel, de smaak is vrij intens. Pers ook het sap van 1/2 citroen uit boven de pan.
Breng de Teriyaki saus zachtjes aan de kook en laat zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen tot de suiker is opgelost en de maken zijn gemengd.
Maak een papje van 1 eetlepel water met 1 theelepel maizena en voeg dit toe aan de saus. Laat nog 2 minuten zachtjes pruttelen.
Verwarm wat olie in een koekenpan. Wanneer de olie warm is, leg je de Sockeye zalmfilets op de huidkant in de pan. Bak zo’n 2 minuten op niet al te hoog vuur. Draai daarna de zalmfilets om en bak 2 minuten op niet al te hoog vuur.
Draai de filets weer terug naar de huidkant en schenk de Teriyaki saus in de pan. Breng zachtjes tot aan de kook maar laat niet te hard pruttelen! Bestrijk de zalmfilets met de saus en stoof de wilde zalmfilets in zo’n 8 minuten gaar. De zalm Teriyaki is gaar wanneer je de zalm met een vork uit elkaar kunt trekken. De zalm mag iets rosé blijven!