Begin met het maken van de gremolata. Dit is de Italiaanse saus gemaakt van peterselie, citroen en knoflook. Hak de peterselie fijn. Was de citroen en rasp de schil. Snij de knoflook heel fijn. Doe de peterselie met het citroenrasp en de knoflook in een schaaltje en schenk hier 2 eetlepels olijfolie bij. Roer door en zet opzij.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar - al dente - giet dan af, en zet in de pan even opzij.
Schil en snipper de uien. Maak nog een teentje knoflook schoon. Verwarm wat olie in een koekenpan en fruit de ui hierin aan. Pers de knoflook uit boven de pan. Schenk dan de kookroom bij de ui en pers het sap van ½ citroen erbij uit.
Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg ook de doperwten toe en warm deze even mee. Schep dan de tagliatelle in de pan en voeg ook de gremolata toe. Schep alle ingrediënten goed door elkaar.
Snij de dille fijn en voeg samen met een snuf peper toe aan de pasta. Verdeel dan de Chinook gerookte zalm over de pasta en serveer direct! Bij pasta met vis voeg je eigenlijk geen kaas toe, maar mocht je Parmezaan willen gebruiken dan kun je dit uiteraard naar smaak doen!