Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper in kwarten, verwijder de zaadjes en snij fijn.
Verwarm in een koekenpan een flinke scheut olie en bak hier de kipfilet in aan, eerst zo'n 2 minuten per kant, zet dan het vuur laag en laat de kipfilet langzaam garen.
Verwarm in een hapjespan een scheut olie en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en voeg de rode peper toe. Bak even mee en schenk dan zo'n 600 ml passata in de pan. Hou dus nog wat achter!
Laat de mais en kidneybonen uitlekken, spoel ze af met water en voeg toe aan de saus. Voeg nu ook de chilipoeder, gerookte paprikapoeder, komijn, cayennepeper, oregano en tijm toe en een snuf peper en zout. Laat de saus zo'n 10 minuten zachtjes pruttelen.
Haal de kipfilet uit de pan en gebruik 2 vorken om het vlees uit elkaar te trekken, je maakt dus pulled chicken. Voeg de kip daarna toe aan de pan met saus voor de enchillada's.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schenk een laagje passata in de ovenschaal.
Nu gaan we de tortilla's vullen. Schep wat van het mengsel van kip met mais en bonen en saus in de tortilla wrap en rol deze strak op. Leg in de ovenschaal en vul zo ook de andere tortilla wraps.
Bestrijk de enchillada's met nog wat tomatensaus en bestrooi daarna royaal met de geraspte cheddar kaas. Schuif de schaal met enchillada's zo' 20-25 minuten de warme oven in.
Serveer de enchillada's met kip met crème fraiche en frisse salade ui.