Ga terug
+ servings
zalmsalade, zalm salade, recept, zalmslaatje, ouderwetse zalmsalade, klassieke zalmsalade, smeerbaar, voor op toast, borrel, borrelhapje, zalmsalade uit blik, luxe

Zalmsalade

Makkelijk recept voor frisse salade van roze zalm uit blik, met augurk, rode ui en kappertjes, lekker voor op brood of toast.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Borrelhapje, Lunch
Nederlands
Feestelijk, Kerst recepten, Pasen, Smeersalade recepten
Porties: 2

Nodig

Ingrediënten

  • 1 blikje roze zalm (MSC)
  • ½ rode ui (klein)
  • 2 augurken
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 takjes dille
  • 2 takjes verse peterselie
  • ½ citroen
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder

Bereiden

  • Open het blik zalm en laat het vocht uitlekken. Schep de zalm voorzichtig uit het blik en verwijder met een vork de graatjes. Prak daarna in grove stukjes.
  • Schil en snij de ui heel fijn. Snij de augurken en kappertjes ook tot kleine stukjes.
  • Hak de dille en peterselie fijn. Je wilt alle ingrediënten echt heel fijn, blokjes en stukjes van ¼ x ¼ cm.
  • Doe de zalm samen met de ui, augurken en kappertjes in de schaal en voeg daar de dille en peterselie aan toe.
  • Schep een eetlepel mayonaise, een eetlepel yoghurt en een theelepel mosterd in de schaal. Pers het sap van ½ citroen erbij uit en voeg de gerookte paprikapoeder toe.
  • Roer alle ingrediënten door elkaar voor een zachte, smeuïge zalmsalade.
Calorieën: 160kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 21g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 0.2g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl