Ga terug
+ servings
Quiche Bolognese, bolognesesaus, hartige taart met gehakt en tomatensaus, Italiaanse hartige taart, Italiaanse quiche, Italiaanse taart, pizza quiche, pizza met gehakt en tomaat, Allerhande

Quiche Bolognese

Makkelijk recept voor pizza quiche Bolognese, met gehakt, tomatensaus en mozzarella.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Quiche recepten
Porties: 6

Ingrediënten

  • 1 rol pizzadeeg (vers)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • 10 kleine smaaktomaatjes
  • 200 ml tomatensaus
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 4 eieren
  • 50 ml plantaardige room
  • 1 theelepel oregano (gedroogd)
  • 1 theelepel rozemarijn (gedroogd)
  • 2 takjes tijm (vers)
  • snuf peper
  • snuf zout
  • boter (om in te vetten)
  • olie (om te bakken)
  • 2 eetlepels havermout

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna in fijne blokjes.
  • Verwarm een beetje olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en doe ook de paprika in de pan. Bak tot deze glazig ziet.
  • Voeg dan het gehakt toe aan de pan en breng verder op smaak met de oregano, rozemarijn, verse tijm en een snuf peper en zout.
  • Wanneer het gehakt gaar is, voeg je de tomatensaus toe.
  • Snij de kleine tomaatjes in plakjes en voeg deze toe aan de tomatensaus.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de quichevorm in met een beetje boter en bekleed deze met het verse pizzadeeg. Prik gaatjes in de bodem van het deeg en bestrooi de bodem met havermout.
  • Kluts de eieren los. Voeg hier 50 gram geraspte Parmezaanse kaas en de room aan toe en meng goed door.
  • Snij de mozzarella in kleine blokjes.
  • Schep de vulling voor de quiche Bolognese in de vorm. Schenk het ei - kaas mengsel over de vulling en zorg dat deze goed is verdeeld.
  • Verdeel de blokjes mozzarella over de vulling van de quiche Bolognese. Schuif de quiche daarna voor zo'n 30 minuten in de warme oven.
Calorieën: 326kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwit: 18g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 6g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl