Ga terug
+ servings
Witlofsalade recept, Frisse witlof salade, Witlof salade met appel, Gezonde witlof salade, Witlof salade met oude kaas, witlofsalade recept

Witlofsalade met appel en ei

Makkelijk en lekker recept voor bijgerecht, witlofsalade met augurk, appel, rozijnen, oude kaas en ei, met honing - mosterd dressing.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Salade recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witlof
  • 1 appel
  • 2 augurken
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram oude kaas
  • 2 eieren
  • 1 salade ui
  • 50 gram walnoten

Voor de honing - mosterd dressing:

  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel citroensoep
  • snuf peper
  • snuf zout

Bereiden

  • Breng een pan met water aan de kook, voeg de eieren toe en kook ze zo'n 7 minuten.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de witlof stronkjes en snij de harde onderkant er af. Haal de bladeren los en snij deze in fijne reepjes. Verwijder harde stukjes.
  • Snij de augurken in fijne plakjes. Snij de appel in kwarten, daarna in fijne plakjes en in reepjes.
  • Snij de oude kaas in fijne blokjes. Snij de salade-ui in fijne ringen.
  • Maak de honing - mosterd dressing klaar door de yoghurt te mengen met de olijfolie, honing, mosterd, een druppel citroensap en een snuf peper en zout.
  • Hussel de witlof, augurkjes, stukjes appel, rozijnen, salade-ui en de oude kaas door elkaar.
  • Pel de eieren en snij in fijne stukjes. Voeg deze toe aan de witlof salade.
  • Hak de walnoten fijn en doe bij de salade. Hussel alle ingrediënten door elkaar en schep wat van de honing - mosterd dressing door de witlof salade.
  • Serveer de salade direct of bewaar tot aan het serveren in de koelkast.
Calorieën: 237kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwit: 8g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl