Breng een pan met water aan de kook, voeg de eieren toe en kook ze zo'n 7 minuten.
Verwijder de buitenste bladeren van de witlof stronkjes en snij de harde onderkant er af. Haal de bladeren los en snij deze in fijne reepjes. Verwijder harde stukjes.
Snij de augurken in fijne plakjes. Snij de appel in kwarten, daarna in fijne plakjes en in reepjes.
Snij de oude kaas in fijne blokjes. Snij de salade-ui in fijne ringen.
Maak de honing - mosterd dressing klaar door de yoghurt te mengen met de olijfolie, honing, mosterd, een druppel citroensap en een snuf peper en zout.
Hussel de witlof, augurkjes, stukjes appel, rozijnen, salade-ui en de oude kaas door elkaar.
Pel de eieren en snij in fijne stukjes. Voeg deze toe aan de witlof salade.
Hak de walnoten fijn en doe bij de salade. Hussel alle ingrediënten door elkaar en schep wat van de honing - mosterd dressing door de witlof salade.
Serveer de salade direct of bewaar tot aan het serveren in de koelkast.