Ga terug
+ servings
Mexicaanse salade, Tex Mex salade, recept, gezonde salade, gerookte kip, mais, zwarte bonen, limoendressing

Mexicaanse salade met kip

Makkelijk recept voor frisse Mexicaanse salade met gerookte kip, avocado, mango, nacho's, Cheddar kaas en mais.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Bijgerecht, Salade
Mexicaans
Salade recepten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 150 gram gerookte kipfilet
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 75 gram gemengde salade
  • 1 rode ui
  • ½ komkommer
  • 8 kleine smaaktomaatjes
  • 1 blikje mais (klein)
  • 1 blikje zwarte bonen (klein)
  • 50 gram Cheddar kaas (geraspt)
  • 2 takjes verse koriander
  • 10 sprietjes verse bieslook
  • 2 handjes tortilla chips

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ limoen
  • 1 theelepel oregano
  • snuf peper
  • snuf zout

Bereiden

  • Het maken van deze Mexicaanse salade is natuurlijk niet ingewikkeld, het is een kwestie van alle ingrediënten met elkaar mengen en deze serveren met zelfgemaakte dressing.
  • Snij de gerookte kipfilet in fijne reepjes.
  • Schep de avocado uit de schil en snij daarna in fijne blokjes. Verwijder de schil van de mango, snij het vruchtvlees van de pit en snij daarna in fijne stukjes.
  • Schil en snipper de ui en snij in flinterdunne ringen. Snij de komkommer in fijne stukjes en snij de tomaatjes in kwarten.
  • Doe de gemengde sla in de saladeschaal en voeg hier de gerookte kipfilet, avocado, mango, ui komkommer en tomaatjes aan toe.
  • Laat de mais en zwarte bonen even uitlekken in een zeef en spoel na met water. Laat goed uitlekken en voeg dan toe aan de saladeschaal.
  • Hak de koriander en bieslook fijn. Voeg deze samen met de Cheddar kaas toe aan de schaal.
  • Verkruimel ongeveer 2 handjes nacho chips tot grove kruimels.
  • Maak de dressing voor de Mexicaanse salade klaar door de yoghurt te mengen met de olie, het sap van ½ limoen, een snuf peper en zout en een beetje oregano. Schenk de dressing over de Mexicaanse salade en hussel alle ingrediënten door elkaar.
  • Strooi als laatste de nacho chips kruimels over de salade voor een crunchy touch! Serveer nog wat losse chips met creme fraiche en guacamole on the side!
Calorieën: 239kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 14g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 6g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl