Ga terug
+ servings
Caponata recept, Italiaanse aubergine stoofschotel, gestoofde aubergine, stoofgerecht aubergine, Siciliaanse caponata

Caponata

Traditioneel Italiaans recept voor gestoofde aubergine met tomaten en mozzarella. Lekker met vers brood.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Bijgerecht
Italiaans
Bijgerechten recepten, Groenten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 kilo aubergine
  • 1 rode ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 teen knoflook
  • 10 groene olijven
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 100 gram tomaten
  • 75 ml witte wijn azijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel suiker
  • 50 ml water
  • 10 mini mozzarella bolletjes
  • verse basilicum
  • brood (naar keuze)
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de bleekselderij schoon en snij in fijne blokjes van 2 x 2 mm. Maak de knoflook schoon. Snij de olijven en kappertjes heel fijn.
  • Snij de aubergines in plakken van 1,5 cm en daarna in blokjes van 1,5 x 1,5 cm.
  • Snij de tomaatjes in fijne blokjes.
  • Verwarm een flinke scheut olie in een stoofpan met dikke bodem. Fruit hier de ui in aan en voeg dan de bleekselderij toe. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de olijven en kappertjes toe. Bak zo'n 5 minuten tot de ui glazig ziet.
  • Voeg dan de aubergine toe aan de pan en bak deze zo'n 5 minuten mee tot het meeste vocht eruit is gebakken en de aubergine zacht begint te worden.
  • Doe de tomaatjes in de stoofpan en laat zo'n 2 minuten meebakken.
  • Schenk de witte wijn azijn in de stoofpan en lepel een blikje tomatenpuree leeg. Voeg een schepje suiker toe en breng zachtjes aan de kook.
  • Laat de caponata zo'n 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan nog 50 ml water toe en laat nog weer 10 minuten zachtjes stoven.
  • Serveer de caponata met wat verse basilicum, mozzarella bolletjes en lekker brood naar keuze.
Calorieën: 210kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 13g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl