Begin met het maken van de Mexicaanse marinade voor de kip door de yoghurt samen met de olie in een schaal te schenken en hier de Mexicaanse kruidenmix aan toe te voegen.
Snij de kippendijfilet in fijne blokjes en voeg deze toe aan de marinade. Zet even opzij, 10 minuten is prima maar je kunt de kip ook al langer van tevoren marineren.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper fijn.
Snij de paprika in kwarten, verwijder de steel en de zaadlijsten en snij daarna fijn.
Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de rode peper en paprika toe.
Voeg dan de kip samen met de marinade toe aan de hapjespan. Bak even kort aan zodat het mooi bruin wordt. Maar laat niet te lang bakken, dan wordt het vlees droog.
Schenk de tomatenblokjes in de pan. Laat de mais en chilibonen uitlekken en voeg deze samen aan de pan toe. Breng eventueel nog verder op smaak met een snuf peper en zout.
Maak een snelle guacamole klaar door de avocado te prakken en te mengen met een beetje crème fraiche en het sap van ½ limoen.
Verwarm ondertussen de tortilla's volgens de aanwijzing op de verpakking. Snij de sla fijn. Serveer de Mexicaanse burrito's met kip met de gemengde sla, de guacamole, extra crème fraiche en geraspte Cheddar kaas.