Begin met het draaien van de gehaktballetjes. Schil een ui en rasp deze fijn. Maak de knoflook schoon. Verkruimel de feta en snij de peterselie en munt fijn.
Doe het gehakt in een schaal of mengkom en voeg hier de ui, knoflook, peterselie, munt, feta, oregano, komijn, paprikapoeder en de mosterd aan toe. Voeg een ei-dooier toe en wat paneermeel en draai gehaktballetjes ter grootte van een pruim of abrikoos. Laat de balletjes even rusten.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat van de oven met een vel bakpapier.
Maak de krieltjes schoon en snij ze doormidden. Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij daarna in grove stukken. Snij ook de aubergine en courgette in gelijke stukken, het hoeft niet heel fijn. In hapklare stukjes...
Schil de ui en snij in stukjes. Plet de knoflook.
Verdeel de groenten over de bakplaat, besprenkel met een drup olie en leg stukjes ui, de teentjes knoflook en de gehaktballetjes hier tussen. Schuif de Griekse traybake nu zo'n 25-30 minuten de warme oven in.
Controleer of de groenten gaar zijn en haal dan de bakplaat uit de oven. Verdeel de olijven en verkruimel nog wat feta over de warme groenten en Griekse gehaktballetjes.
Serveer deze Griekse traybake met zelfgemaakte tzatziki!