Begin met het koken van de sushi rijst. Volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking van de rijst. Laat de rijst na het koken zo'n 10 minuten staan en roer dan de rijstazijn en een snuf zout door de rijst.
Maak de komkommer schoon en snij deze in fijne reepjes. Snij de radijsjes in dunnen plakjes. Zorg dat de wortel fijn gesneden is.
Ik gebruik voor de edamame boontjes de boontjes uit de diepvries. Deze kun je even blancheren in kokend water.
Snij de avocado in blokjes of dunne plakjes.
Verkruimel het nori-vel in fijne kruimels.
Doe de sushi rijst met de rijstazijn in een schaal en voeg hier de komkommer, wortel, radijsjes, edamame boontjes en avocado aan toe. Hussel de ingrediënten voor de sushi salade door elkaar.
Verdeel de sushi salade over de borden of serveer deze op een mooie saladeschaal. Maak de sushi salade af met de gerookte zalm, gefrituurde uitjes, sesamzaadjes, de nori snippers en kewpie mayonaise en sojasaus naar smaak.