Ga terug
+ servings
gnocchi met chorizo en spinazie, gnocchi recept, gebakken gnocchi, kaas saus, roomsaus, zongedroogde tomaat, basilicum

Gnocchi met chorizo en spinazie

Makkelijk recept voor gebakken gnocchi met chorizo, spinazie, zongedroogde tomaat en romige kaassaus.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Italiaanse recepten, Pasta recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 400 gram gnocchi (vers)
  • 150 gram chorizo
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 rode paprika
  • 200 gram verse bladspinazie
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 200 ml bouillon (groente of rund)
  • 100 ml kookroom
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • verse basilicum
  • olie om in te bakken

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de de rode peper fijn. Snij de zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes. Snij de rode paprika in fijne blokjes.
  • Snij de chorizo in plakjes van ½ cm en daarna elk plakje in kwarten.
  • Verwarm de wokpan op het vuur en bak hier de chorizo en zongedroogde tomaatjes in aan.
  • Wanneer de worst een beetje krokant is uitgebakken, voeg je de ui, rode peper en paprika toe. Pers de teen knoflook uit boven de pan. Bak zo'n 5 minuten tot de ui glazig ziet. Voeg dan een eetlepel bloem toe aan de pan.
  • Schenk de bouillon en kookroom in de pan, ris de blaadjes tijm van het takje en voeg samen met de Parmezaanse kaas toe. Roer tot een gladde romige kaassaus.
  • Schep de bladspinazie in de pan bij de roomsaus en laat slinken.
  • Verwarm ondertussen de koekenpan op het vuur en voeg een flinke scheut olie toe. Doe nu de gnocchi in de pan en bak deze op middelhoog vuur in 5 minuten mooi bruin van buiten en gaar van binnen.
  • Schep de gnocchi vlak voor het serveren door de romige saus en maak de gnocchi met chorizo verder af met verse basilicum en eventueel nog wat Parmezaanse kaas.
Calorieën: 666kcal | Koolhydraten: 83g | Eiwit: 25g | Vet: 27g | Verzadigd vet: 14g | Vezels: 7g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl