Begin met het maken van de marinade voor de kip. Meng de yoghurt met olie in een schaal en voeg hier de komijn, chilipoeder, gerookt paprikapoeder en een snuf kaneel aan toe. Snij de kip in blokjes of reepjes en voeg toe aan de marinade. Zet even apart.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de bleekselderij in fijne stukjes.
Verwarm een scheut olie in de pan en fruit hier de ui en bleekselderij in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg dan de orzo toe. Bak zo'n 2 minuten mee tot de orzo licht bruin is.
Voeg dan de paprika en de rijst toe aan de pan en bak ook zo'n 3 - 5 minuten zachtjes mee. Schenk dan de bouillon in de pan en voeg de peterselie, oregano, tijm en een beetje chilipeper toe.
Breng de bouillon aan de kook en kook de orzo en rijst in zo'n 10 minuten op laag vuur. Roer regelmatig.
Voeg dan de doperwten toe en laat nog zo'n 2 a 3 minuten meewarmen. Verwijder het laurierblaadje.
Bak intussen in een andere pan de kip mooi bruin en gaar. Voeg toe aan de rijst pilaf en maak het gerecht verder af met verse peterselie.