Doe het rundergehakt in een schaal en schenk hier de ketjap bij. Voeg de mosterd toe, samen met de sambal, nootmuskaat, komijn, cayennepeper, gerookt paprikapoeder en een snuf zout.
Tik de eitjes bij het gehakt en voeg het paneermeel toe. Kneed alle kruiden en ingrediënten (met een schone hand!) door het gehakt.
Blijft het gehakt wat vochtig, voeg dan nog wat paneermeel toe. Het gehaktmengsel hoort wel licht plakkerig te zijn.
Vorm met je handen 4 gelijke gehaktballen van het gehakt en 'draai' ze in je handen tot een stevige gehaktbal. Laat de gehaktballen even rusten.
Verwarm een flinke klont boter in de stoofpan. Wacht even tot de boter verkleurt en leg dan de gehaktballen in de pan.
Braad aan alle kanten kort aan tot een bruin korstje ontstaat en schenk dan de runderbouillon in de pan.
Draai het vuur laag en laat de gehaktballen zachtjes zo'n 30 minuten pruttelen met de deksel op de pan.