Ga terug
+ servings
Recept voor gehaktballen, gehaktballen maken, recept, Oud Hollands, oma's recept, de lekkerste gehaktballen

Gehaktballen

Makkelijk recept voor de lekkerste Hollandse gehaktballen zelf maken.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Vlees recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 (kleine) eieren
  • 50 gram paneermeel
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • snuf zout
  • klont boter (om in te bakken)
  • 250 ml runderbouillon

Bereiden

  • Doe het rundergehakt in een schaal en schenk hier de ketjap bij. Voeg de mosterd toe, samen met de sambal, nootmuskaat, komijn, cayennepeper, gerookt paprikapoeder en een snuf zout.
  • Tik de eitjes bij het gehakt en voeg het paneermeel toe. Kneed alle kruiden en ingrediënten (met een schone hand!) door het gehakt.
  • Blijft het gehakt wat vochtig, voeg dan nog wat paneermeel toe. Het gehaktmengsel hoort wel licht plakkerig te zijn.
  • Vorm met je handen 4 gelijke gehaktballen van het gehakt en 'draai' ze in je handen tot een stevige gehaktbal. Laat de gehaktballen even rusten.
  • Verwarm een flinke klont boter in de stoofpan. Wacht even tot de boter verkleurt en leg dan de gehaktballen in de pan.
  • Braad aan alle kanten kort aan tot een bruin korstje ontstaat en schenk dan de runderbouillon in de pan.
  • Draai het vuur laag en laat de gehaktballen zachtjes zo'n 30 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
Calorieën: 378kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 23g | Vet: 26g | Verzadigd vet: 10g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl