Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna in kleine blokjes. Was de bleekselderij en snij in fijne plakjes. Snij ook de rode en groene peper fijn.
Snij de kipfilet in blokjes of reepjes. Snij de chorizo worst in plakjes en daarna in kwarten.
Verwarm een pan op het vuur en voeg hier de chorizo worst aan toe. Bak op middelhoog vuur de worst uit. Laat dan voorzichtig iets van de vrijgekomen olie uit de pan lopen (vang dit wel op!!) en voeg de kipfilet toe. Bak de kip mooi bruin en gaar. Schep daarna het vlees uit de pan.
Schenk de olie van de chorizo terug in de pan en fruit hier de ui in aan. Voeg ook de rode en groene peper toe en de bleekselderij en pers de knoflook uit boven de pan.
Laat zo'n 5 minuten zachtjes stoven en voeg dan de paprika toe. Bak deze kort mee en doe dan de rijst in de pan.
Schenk hier de tomatenblokjes bij, voeg de kippenbouillon toe, samen met de Cajunkruiden en de laurierblaadjes. Breng aan de kook en kook de rijst in zo'n 10-12 minuten gaar.
Roer regelmatig, je wilt de rijst niet laten aankoeken. Voeg eventueel wat extra bouillon toe indien nodig.
Wanneer de rijst gaar is, voeg je de kip en chorizo weer toe aan de Jambalaya. Maak het gerecht af met verse peterselie en fijngesneden salade ui.