Schil de knolselderij en snij in blokjes van zo'n 2 x 2 cm. Schil de aardappel en snij deze in gelijke stukken.
Doe de knolselderij samen met de aardappel stukken in een pan, voeg hier water en een bouillonblokje aan toe en breng dit aan de kook.
Verwarm ondertussen een koekenpan op het vuur en bak hier de spekreepjes krokant in uit. Je hoeft geen olie of boter toe te voegen, eerder zelfs het overtollige vocht een keer af te gieten.
Hak de verse peterselie fijn.
Wanneer de knolselderij gaar is, giet je het kookvocht af, vang dit wel op.
Gebruik een pureestamper om de knolselderij en aardappels tot een gladde puree te stampen. Voeg hier een klontje boter, de geraspte kaas, een snuf peper en zout, nootmuskaat, komijn en gerookt paprikapoeder en de fijngehakte peterselie aan toe en roer tot een zachte puree.
Roer dan de andijvie rauw door de knolselderij puree en serveer de andijviestamppot met spekjes.