Ga terug
+ servings
zoetzure groenten, ingemaakte groenten, ingelegde groenten, zoetzure komkommer, zoetzure wortel, atjar ketimoen, atjar tjampoer

Zoetzure groenten

Makkelijk en snel recept om zelf zoetzure groenten - komkommer en wortel - te maken.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Bijgerecht
Aziatisch
Groenten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 150 gram wortel (juliënne gesneden)
  • 100 ml rijstazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels suiker
  • snuf zout
  • chilivlokken

Bereiden

  • Snij de wortel in juliënne reepjes en maak mooie lange linten van de komkommer door deze met een kaasschaaf of dunschiller te snijden.
  • Meng in een steelpannetje de rijstazijn met de suiker, een snuf zout, chilivlokken naar smaak en pers hier de knoflook bij uit.
  • Doe de wortel en komkommer in een schaaltje, bakje of pot welke afgesloten kan worden met een deksel.
  • Zet het pannetje met azijn en suiker op het vuur en laat even 2 minuten zachtjes pruttelen tot de suiker is opgelost. Laat iets afkoelen en schenk het azijnmengsel bij de groenten.
  • Sluit de groenten af en laat het liefst een nachtje staan.
Calorieën: 30kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 1g | Vet: 0.2g | Verzadigd vet: 0.02g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl