Ga terug
+ servings
quesadilla met zoete aardappel, avocado, rucola, recept, wraps met zoete aardappel

Quesadilla met zoete aardappel en rucola

Makkelijk recept voor vegetarische quesadilla met zoete aardappelpuree, rucola, oude kaas en avocado
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Lunch
Nederlands
Wraps
Porties: 2

Nodig

Ingrediënten

  • 2 tortilla wraps
  • 1 zoete aardappel
  • 50 gram oude kaas (in plakjes)
  • 2 handjes rucola
  • ½ avocado
  • 1 el citroensap
  • ½ tl komijn
  • ½ tl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bereiden

  • Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Doe de zoete aardappel in een pan met een laagje water, zet op het vuur en kook de zoete aardappel beetgaar. Giet af en laat even afkoelen.
  • Prak de zoete aardappels tot puree en breng op smaak met de  komijn en cayennepeper.
  • Snij de tortilla wraps doormidden. Besmeer 1 helft met de zoete aardappelpuree en beleg met de plakjes oude kaas. Leg hier bovenop de rucola en dek af met de andere halve tortilla wrap.
  • Ik maakte deze quesadilla met zoete aardappel klaar in het tosti-ijzer, maar in een grillpan kan zeker ook. Verwarm het ijzer of de pan, maar voeg geen boter of olie toe. Leg de wraps  1 voor 1 voorzichtig in de pan of op de plaat en grill in ongeveer 2 minuten per kant.
  • Precies genoeg tijd om de avocadodip klaar te maken. Er staat een recept voor avocadodip online, maar dit is een snelle variant. Schep de avocado uit de schil, voeg wat citroensap toe en breng op smaak met peper en eventueel een snuf zout. Serveer de dip bij de quesadilla met zoete aardappel en rucola. Enjoy!
Calorieën: 373kcal | Koolhydraten: 43g | Eiwit: 11g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 7g | Vezels: 8g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl