Snij de korsten van de witte boterhammen en leg de boterhammen in een schaaltje. Schenk de melk erbij, zorg dat de boterhammen 'onder' staan en laat ze weken.
Doe ook de rozijnen in een schaaltje met water en laat zo'n 10 minuten wellen.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Schil de appel en snij in fijne blokjes.
Verwarm wat olie in een pan en fruit hier de ui in aan en bak de knoflook mee.
Voeg het gehakt toe aan de pan en bak dit mooi goudbruin. Giet het vrijgekomen vocht af en voeg dan de appel en de abrikozenjam toe.
Bestrooi het gehaktmengsel met de kerrie, kurkuma, komijn, kaneel en cayennepeper.
Knijp ondertussen de witte boterhammen uit maar bewaar de melk. Voeg het brood toe aan het gehaktmengsel en roer goed door, zorg dat het brood is opgelost. Giet nu de rozijnen af en voeg ook toe aan de pan.
Verwarm de oven op 180 graden en vet de randjes van de ovenschaal even in.
Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal en druk dit met de bolle kant van een lepel goed aan. Zorg dat het gehakt gelijkmatig over de ovenschaal is verdeeld en dat er geen 'gaatjes' meer in het mengsel zitten.
Kluts in het schaaltje waar de melk nog in zit de 4 eieren en voeg de kruiden toe. Schenk het ei-mengsel voorzichtig over het gehakt en leg hier de laurierblaadjes in. Schuif dan de Zuid Afrikaanse bobotie voor 20 - 25 minuten in de warme oven.
Kook intussen de rijst met in de pan een beetje kurkuma en een kaneelstokje. Daar krijg je heerlijke kruidige rijst van. Deze bobotie is lekker met sperzieboontjes.