Ga terug
+ servings
kip marsala, recept, origineel Italiaans recept, pollo alla marsala, kip in Italiaanse roomsaus, scallopine alla Marsala

Kip Marsala

Makkelijk recept voor romige Italiaanse kip Marsala, pollo al Marsala, met champignons en heerlijke roomsaus.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Italiaanse recepten, Kip recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml Marsala wijn
  • 150 ml paddenstoelen bouillon
  • 100 ml kookroom
  • 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 50 gram bloem
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • peper
  • zout
  • 30 gram boter
  • verse peterselie
  • verse tijm

Bereiden

  • Bedek een snijplank met een stuk huishoudfolie. Leg hier een kipfilet op en dek af met huishoudfolie. Nu mag je even je frustratie, stress of gewoon energie gebruiken om de kipfilets met de koekenpan plat te slaan tot een filet van ongeveer 1 ½ cm dikte. Doe dit voor alle kipfilets.
  • Doe de bloem samen met het knoflookpoeder en een snuf peper en zout in een schaaltje en haal de kipfilets hier doorheen. Zorg dat beide kanten goed bedekt zijn met bloem.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Borstel de kastanjechampignons en snij in fijne reepjes.
  • Verwarm een flinke klont boter in de koekenpan. Laat de boter bruin worden en bak dan de kipfilets (met bloem) aan in de boter. Zorg voor een mooi bruin 'korstje', maar je hoeft de kip nog niet gaar te bakken.
  • Schep dan de kip uit de pan en voeg eventueel nog wat boter toe. Fruit de ui in de pan, bak de knoflook mee en voeg ook de champignons en wat verse tijm toe. Bak deze zo'n 5 minuten op middelhoog vuur tot ze mooi bruin en gaar zijn.
  • Blus dan af met de Marsala wijn en leg de kipfilets terug in de pan en draai het vuur laag. Laat de wijn 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schenk dan de bouillon en de room in de pan en voeg nu ook beetje bij beetje de Parmezaanse kaas toe voor een heerlijke romige saus.
  • Serveer de kip Marsala met verse peterselie en zelfgemaakte tagliatelle.
Mocht je geen Marsala wijn kunnen vinden, dan kun je voor dit recept ook Madeira wijn of witte Port gebruiken. Ook een stevige witte wijn werkt voor dit recept!
Calorieën: 447kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwit: 31g | Vet: 23g | Verzadigd vet: 13g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl