Ga terug
+ servings
ricotta dip recept, whipped ricotta, opgeklopte ricotta, kaas, Italiaanse kruiden, knoflook, tomaten, zachte roomkaas opkloppen, feta dip

Whipped ricotta dip met honing en truffelolie

Makkelijk recept voor een borrelhapje van opgeklopte ricotta dip met honing, truffelolie, knoflook, Italiaanse kruiden en gepofte tomaatjes.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Borrelhapje
Italiaans
Borrelhapje
Porties: 4

Nodig

  • Staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten

  • 250 gram ricotta
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel truffelolie
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse oregano
  • 4 blaadjes verse basilicum
  • snuf peper
  • snuf zout

Voor de gepofte tomaatjes:

  • 20 smaaktomaatjes
  • olijfolie
  • snuf peper
  • snuf zout

Bereiden

  • Hak de verse kruiden fijn. Of wanneer je een goede keukenmachine gaat gebruiken, ris de blaadjes van de takjes.
  • Maak de knoflook schoon.
  • Schep de ricotta in een kom of in de foodprocessor van je keukenmachine. Voeg hier de teen knoflook, de honing, de truffelolie en de verse Italiaanse kruiden aan toe en klop de ricotta op tot een luchtige roomkaas. Breng verder op smaak met peper en zout naar wens.
  • Voor de gepofte tomaatjes verwarm je de oven voor op 180 graden. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met een drupje olijfolie. Bestrooi met een snuf peper en zout en schuif zo'n 20 minuten in de warme oven.
  • Deze borrelhap spread van whipped ricotta is heerlijk met geroosterd ciabatta brood!
Calorieën: 129kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 8g | Vet: 9g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl