Ga terug
+ servings
pastinaaksoep, pastinaak soep, recept, romige pastinaaksoep, de lekkerste pastinaaksoep, AH, Jumbo, lekker en simpel

Pastinaaksoep met tijm en pancetta

Makkelijk en feestelijk recept voor romige pastinaaksoep met tijm, pancetta en truffelolie.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Soep, Voorgerecht
Nederlands
Feestelijk, Kerst recepten, Soep recepten, Voorgerecht
Porties: 4

Ingrediënten

  • 400 gram pastinaak
  • 1 kleine aardappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes verse tijm
  • 800 ml groentebouillon
  • 50 gram creme fraiche
  • 80 gram pancetta
  • ½ glas witte wijn
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 4 theelepels truffelolie
  • 1 theelepel komijn
  • snuf peper
  • snuf zout
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  • Schil de pastinaak en snij de uiteinden weg. Schil de aardappel. Hak de pastinaak en aardappel in grove, gelijke stukken.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Ris de blaadjes tijm van de takjes.
  • Verwarm een scheut olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit en voeg de blaadjes tijm toe bak even mee.
  • Voeg dan de pastinaak en aardappel toe. Bak kort mee en blus de groenten af met de witte wijn. Laat zo'n 3 minuten zachtjes stoven en schenk dan de bouillon in de pan.
  • Breng de pastinaak aan de kook en kook de groenten in zo'n 10 - 15 minuten gaar.
  • Bak in een droge koekenpan de plakken pancetta krokant en mooi bruin. Laat ze uitlekken en afkoelen op een vel keukenpapier en breek er dan fijne kruimels van.
  • Draai het vuur uit en gebruik een staafmixer om de groenten tot een gladde pastinaaksoep te blenden.
  • Verwarm de pan dan weer en schep de creme fraiche in de pan. Voeg ook de komijn en een snuf peper en zout toe.
  • Maak de koekenpan schoon en rooster hier het amandelschaafsel mooi goudbruin in.
  • Verdeel de pastinaaksoep over 4 kommen en serveer de soep met de spekkruimels, een druppeltje truffelolie en geroosterd amandelschaafsel.
Calorieën: 284kcal | Koolhydraten: 27g | Eiwit: 7g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 7g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl