Schil de aardappelen en snij in grove stukken. Doe de aardappels in de pan, voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Kook de aardappelen in zo'n 10 minuten zacht en gaar.
Verwarm in een steelpan de boter maar laat deze niet bruin worden. Schenk hier de melk bij en laat mee warmen.
Ris de blaadjes tijm van de takjes. Maak de knoflook schoon.
Stamp met een pureestamper de aardappelen tot een fijne puree. Schenk hier de boter en melk bij. Voeg de tijm toe, pers een teen knoflook uit, roer goed door en breng verder op smaak met een snuf zout en peper en nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Roer een eidooier en 50 gram Parmezaanse kaas door de aardappelpuree.
Schep dan de aardappelpuree in een ovenschaal en gebruik de bolle kant van een lepel om de puree gelijkmatig te verdelen.
Snij nog ongeveer 10 gram boter in kleine klontjes en verdeel deze over de aardappelpuree.
Bestrooi de puree met de rest van de Parmezaanse kaas en schuif voor zo'n 20 - 25 minuten in de warme oven tot de puree een mooi goudbruin korstje heeft.