Ga terug
+ servings
crema al caffe, crema di caffe, Italiaans nagerecht, toetje, recept, koffieroom in een glas, espresso, tiramisu

Crema al caffè

Makkelijk en feestelijk recept voor klassiek Italiaans nagerecht, crema al caffè, op basis van espresso en opgeklopte slagroom.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Koelkast: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Nagerecht
Italiaans
Feestelijk, Kerst recepten, Nagerechten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 70 ml espresso
  • 2 eetlepels suiker
  • 250 ml slagroom
  • snuf kaneel

Voor garnering:

  • cacaopoeder
  • chocolade sprinkels of hagelslag

Bereiden

  • Zet een goede stevige espresso van zo'n 70 ml. Roer hier 2 eetlepels suiker doorheen en zet de koffie dan in de koelkast om volledig af te laten koelen.
  • Zet ook een schaal of mengkom in de koelkast, deze mag goed koud worden.
  • Wanneer de koffie volledig afgekoeld is kun je aan de slag.
  • Schenk de slagroom in de koude mengkom en gebruik een mixer met garde om de room luchtig op te kloppen. Voeg een theelepel kaneel toe.
  • Schenk heel langzaam, beetje bij beetje, de koude espresso bij de room en klop luchtig. Let op dat je de slagroom niet te ver door'slaat'!
  • Verdeel dan de luchtige crema al caffè over 4 dessertglazen en zet nog minstens een uur in de koelkast voor het serveren.
  • Maak de crema al caffè voor het serveren af met wat cacaopoeder en feestelijke sprinkels of hagelslag.
Calorieën: 50kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 1g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 0.2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl