Doe de slagroom in de kom van de keukenmachine en voeg hier de poedersuiker aan toe. Klop de slagroom op. Voeg dan de mascarpone toe en zet de mixer nog even aan tot een gladde massa ontstaat. Klop niet te lang door, hou het mengsel luchtig!
Zet de (oven) schaal waarin je de tiramisu met aardbeien en prosecco gaat maken klaar op het werkblad. Zet hier de diepe schaal naast. Schenk hier 200 ml prosecco in en voeg 3 tl aardbeiensiroop toe.
Haal de lange vingers 1 voor 1 door de prosecco met siroop en bedek hier de bodem van de schaal mee. Smeer hier een laag van het mascarpone-slagroom mengsel over. Gebruik niet meer dan de helft van het mengsel want er komt zo nog een laag!
Snij de kroontjes van de aardbeien af en snij ze daarna in plakjes. Ik gebruikte 5 aardbeien om tegen de zijkant van de schaal aan te plaatsen. Deze halveer je en zet je rechtop in het mascarpone-slagroom mengsel. Tussen de aardbeien die rechtop staan bedek je de mascarpone laag met plakjes aardbei.
Nu komt de volgende laag. Haal weer 1 voor 1 de lange vingers door de prosecco met siroop en bedek hier de laag van aardbeien mee.
Smeer als laatste nog weer een laag mascarpone en slagroom over de lange vingers. Zet de tiramisu met aardbeien en prosecco nu in de koelkast en laat minstens 1 uur opstijven. Langer kan ook!
Maak de tiramisu met aardbeien en prosecco af met een bovenste laag van verse aardbeien. Serveer uiteraard met een glas prosecco on the side! Enjoy!