Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de bleekselderij fijn.
Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van 1 x 1 cm. Snij de paprika en de tomaten in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna in blokjes.
Voeg een scheut olie toe aan de soeppan en zet deze op het vuur. Fruit hier de ui in aan, pers de knoflook en gember boven de pan en voeg dan de bleekselderij, paprika, tomaten en zoete aardappel toe. Bak zo'n 5 minuten tot de groenten wat zachter worden.
Voeg dan de linzen en tomatenpuree toe aan de soeppan. Strooi nu de kurkuma, komijn, gerookte paprikapoeder, kaneel en een snuf peper en zout bij de groenten en schep goed om.
Schenk de bouillon in de soeppan en breng zachtjes aan de kook. Laat zo'n 20-25 zachtjes koken tot de linzen gaar zijn. Ze vallen vanzelf wat uit elkaar.
Hak de blaadjes verse peterselie fijn. Als de linzen gaar zijn, roer je de kokosmelk door de soep en voeg je de spinazie toe. Laat de blaadjes slinken.
Breng de Marokkaanse linzensoep verder op smaak met peterselie en wat druppels limoensap.