Ga terug
+ servings
Makkelijk recept voor Marokkaanse linzensoep, gemaakt van rode linzen, met zoete aardappel en spinazie, traditionele linzensoep met groenten, meer linzensoep recepten, Turkse linzensoep

Marokkaanse linzensoep met zoete aardappel

Makkelijk recept voor kruidige Marokkaanse linzensoep met zoete aardappel, spinazie en gember.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoofdgerecht
Mediterraan
Maaltijdsoep, Soep recepten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 400 gram rode linzen (gedroogd)
  • 600 gram zoete aardappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 cm verse gember
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 200 gram verse bladspinazie
  • 1 ½ liter groentebouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 limoen
  • 4 takjes verse peterselie
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • peper
  • zout
  • olijfolie (om te bakken)

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de bleekselderij fijn.
  • Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van 1 x 1 cm. Snij de paprika en de tomaten in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna in blokjes.
  • Voeg een scheut olie toe aan de soeppan en zet deze op het vuur. Fruit hier de ui in aan, pers de knoflook en gember boven de pan en voeg dan de bleekselderij, paprika, tomaten en zoete aardappel toe. Bak zo'n 5 minuten tot de groenten wat zachter worden.
  • Voeg dan de linzen en tomatenpuree toe aan de soeppan. Strooi nu de kurkuma, komijn, gerookte paprikapoeder, kaneel en een snuf peper en zout bij de groenten en schep goed om.
  • Schenk de bouillon in de soeppan en breng zachtjes aan de kook. Laat zo'n 20-25 zachtjes koken tot de linzen gaar zijn. Ze vallen vanzelf wat uit elkaar.
  • Hak de blaadjes verse peterselie fijn. Als de linzen gaar zijn, roer je de kokosmelk door de soep en voeg je de spinazie toe. Laat de blaadjes slinken.
  • Breng de Marokkaanse linzensoep verder op smaak met peterselie en wat druppels limoensap.
Calorieën: 602kcal | Koolhydraten: 107g | Eiwit: 32g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 39g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl