Begin met het maken van de aardappelpuree. Schil de aardappelen, doe ze in de pan, vul deze met water en voeg een groente bouillonblokje toe. Breng aan de kook en kook de aardappelen in zo'n 10 minuten gaar.
Hak de verse peterselie fijn. Snij de roosjes broccoli van de stronk.
Snij de witvis in stukjes van zo'n 2 x 2 cm. Doe de vis in een schaal, schenk hier wat olie bij en breng verder op smaak met de gedroogde peterselie en een snuf peper en zout.
Voor het maken van de roomsaus smelt je de boter in een steelpan. Als de boter gesmolten is, voeg je de bloem toe. Laat even meebakken tot het iets gaat 'klonteren' en schenk dan de melk erbij en laat zachtjes koken. Roer met een garde tot een gladde saus en schenk dan de vis bouillon bij de saus. Breng de saus verder op smaak met mosterd en roer de mozzarella door de saus.
Giet de aardappelen af maar vang wat van de bouillon op. Gebruik een pureestamper om de aardappelen tot een gladde puree te stampen. Voeg als de aardappels nog warm zijn de eidooiers, een klont boter, een scheut melk, de peterselie en de Parmezaanse kaas toe. Wil je de puree nog romiger, schenk dan nog wat van de bouillon erbij. Zet even apart.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verdeel de broccoli roosjes over de bodem van de ovenschaal. Je hoeft de roosjes niet voor te koken, ze blijven nog een beetje een bite houden. Wil je echt zachte broccoli, kook de roosjes dan max. 5 minuten voor.
Leg de witte vis tussen de broccoli roosjes en schenk dan de roomsaus over de broccoli en de vis.
Schep de aardappelpuree over de broccoli en de vis en maak er een mooi dakje voor de vis ovenschotel van. Bestrooi eventueel nog met een beetje mozzarella en schuif de ovenschaal dan voor zo'n 25 minuten de warme oven in.