Schil en snij de ui heel fijn. Maak de knoflook schoon.
Snij de korstjes van het witte brood en leg het brood in een schaal. Schenk hier de melk bij en laat even weken.
Doe het gehakt in een mengkom en voeg hier de gesnipperde ui aan toe. Pers de knoflook uit bij het gehakt.
Snij de verse Italiaanse kruiden met een scherp mes fijn. Voeg toe aan het gehakt, samen met de Parmezaanse kaas en een snuf peper en zout.
Knijp de boterhammen uit en voeg ze samen met een eidooier toe aan het gehakt. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en vorm er daarna met je handen gehaktballen van. Deze hoeveelheid is genoeg voor zo'n 10 kleine Italiaanse gehaktballen.
Verwarm een klont boter in de hapjespan en laat mooi bruin worden. Leg dan de Italiaanse gehaktballen in de pan en braad zo rondom mooi bruin aan. Voeg een klein scheutje water toe aan de pan.
Schenk de passata in de pan met de gehaktballen en breng zachtjes aan de kook. Let op; dit werkt voor elke pan anders, maar zorg dat de gehaktballen net een klein beetje in de saus liggen (en niet helemaal onder).
Zet een deksel op de pan en stoof de gehaktballen in zo'n 10 minuten gaar.
Scheur de bol mozzarella in stukjes en leg deze nog zo'n 5 minuten tussen de gehaktballetjes. Strooi wat Parmezaan on top en serveer de ballen met verse pasta.