Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
Snij de roosjes broccoli van de stronk. Doe deze in een steelpanen kook met wat water in 5 minuten beetgaar.
Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan. Voeg de broccoliroosjes, spinazie en doperwten toe en laat even zachtjes stoven tot de spinazie geslonken is.
Laat de zalm even uitlekken en verwijder eventueel de graten en het ruggenmerg van de zalm. Dit is niet per sé nodig, de graten zijn een uitstekende bron van calcium en zijn tijdens het conserveringsproces helemaal zacht geworden. Ze vallen uit elkaar en kunnen zonder problemen gegeten worden. Dus waar jij blij van wordt!
Voeg de zalm toe en draai het vuur dan uit.
Laat de vulling voor de quiche met zalm en spinazie even uitlekken in een vergiet.
Kluts de eieren en voeg de roomkaas, gedroogde tijm en 50 gram Parmezaanse kaas toe. Klop tot een luchtig mengsel.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de quichevorm in met boter en bekleed met het verse quichedeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi wat havermout over de bodem van de quiche.
Schep de vulling in de vorm en verdeel deze over de bodem. Schenk daarna het ei - roomkaas mengsel over de vulling en zorg dat dit gelijk verdeeld is.
Strooi tot slot het restje Parmezaanse kaas over de quiche met zalm en schuif deze voor 30 minuten de warme oven in.