Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de prei in fijne ringen en spoel even af onder de kraan.
Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de prei toe. Bak tot de ui glazig ziet en de prei begint te slinken. Voeg dan de bladspinazie toe en bak mee tot deze is geslonken.
Roer de ricotta, 150 ml melk, de dille en mosterd door het spinazie mengsel en breng op smaak met peper en zout.
We gaan een beetje bechamelsaus maken. Laat hiervoor 15 gram boter smelten in een steelpan. Wacht tot de boter lichtbruin ziet en voeg dan 15 gram bloem toe. Laat even kort meebakken en schenk dan 150 ml melk in de pan. Roer met een garde tot een gladde bechamelsaus, laat even zachtjes koken tot de saus wat is ingedikt. Voeg nog 2 tl citroensap toe voor extra frisheid.
Laat de zalm uitlekken en verwijder eventuele graatjes. Pluis tot je kleine stukjes zalm hebt. Schep de zalm door het spinaziemengsel.
Verwarm de oven op 180 graden.
Schep ongeveer ⅓ van het zalm-spinazie mengsel in de ovenschaal. Leg hier een laag verse lasagne vellen op en schep hier weer een laag zalm-spinazie mengsel overheen. Bedek weer met een laag lasagne vellen, schep het laatste beetje zalm-spinazie mengsel erop en eindig met een laag lasagne vellen.
Schenk hier de bechamelsaus overheen en bestrooi dan met de mozzarella.
Schuif de lasagne met zalm en spinazie voor 30-35 minuten in de warme oven.