Ga terug
+ servings
Pasta ovenschotel met zalm, een heerlijk en makkelijk recept voor een pastaschotel uit de oven. Deze pasta ovenschotel met zalm, spinazie, prei en doperwten en een heerlijke roomsaus komt zeker in het lijstje met onze nieuwe favoriete pasta recepten!

Pasta ovenschotel met zalm en spinazie

Makkelijk recept voor romige pasta ovenschotel met zalm, spinazie, prei en doperwten in Parmezaan roomsaus.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Ovenschotel recepten, Pasta recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 150 gram pasta (bijv. orecchiette of penne)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram verse bladspinazie
  • 2 prei
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • 200 gram zalm (in blik)
  • verse basilicum
  • 50 gram mozzarella (geraspt)
  • olijfolie

Voor de roomsaus:

  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 300 ml melk
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 theelepels dille (gedroogd)
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • peper
  • zout

Bereiden

  • Zet een pan met water op het vuur en kook hier de pasta in. Hou voor de bereidingstijd 2 minuten minder aan dan de aanwijzing op de verpakking. Giet af, roer een eetlepel olijfolie door de pasta en laat even staan.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de prei in fijne ringen en was deze onder de kraan.
  • Verwarm wat olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en voeg de prei toe. Bak tot de ui glazig ziet en de prei geslonken is.
  • Begin met het maken van de roomsaus door 30 gram boter te smelten in een pannetje. Wanneer de boter mooi bruin is, voeg je de bloem toe en laat deze even meebakken. Schenk daarna de melk erbij en roer met een garde tot een gladde saus.
  • Laat de roomsaus iets indikken en voeg de mosterd, dille en Parmezaanse kaas toe.
  • Voeg de spinazie toe aan de koekenpan en laat slinken.
  • Laat de zalm even uitlekken, verwijder eventuele graatjes en pluis tot fijne brokjes.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schenk de roomsaus bij de spinazie in de pan en voeg ook de zalm en pasta toe. Roer goed door.
  • Schep de pasta met zalm en spinazie in de ovenschaal en bestrooi met de mozzarella. Schuif de pasta ovenschotel met zalm en spinazie nog zo'n 15-20 minuten de warme oven in, tot de mozzarella gesmolten is en mooi goudbruin van kleur.
Calorieën: 510kcal | Koolhydraten: 56g | Eiwit: 31g | Vet: 19g | Verzadigd vet: 10g | Vezels: 6g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl