Zet een pan met water op het vuur en kook hier de pasta in. Hou voor de bereidingstijd 2 minuten minder aan dan de aanwijzing op de verpakking. Giet af, roer een eetlepel olijfolie door de pasta en laat even staan.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de prei in fijne ringen en was deze onder de kraan.
Verwarm wat olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en voeg de prei toe. Bak tot de ui glazig ziet en de prei geslonken is.
Begin met het maken van de roomsaus door 30 gram boter te smelten in een pannetje. Wanneer de boter mooi bruin is, voeg je de bloem toe en laat deze even meebakken. Schenk daarna de melk erbij en roer met een garde tot een gladde saus.
Laat de roomsaus iets indikken en voeg de mosterd, dille en Parmezaanse kaas toe.
Voeg de spinazie toe aan de koekenpan en laat slinken.
Laat de zalm even uitlekken, verwijder eventuele graatjes en pluis tot fijne brokjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schenk de roomsaus bij de spinazie in de pan en voeg ook de zalm en pasta toe. Roer goed door.
Schep de pasta met zalm en spinazie in de ovenschaal en bestrooi met de mozzarella. Schuif de pasta ovenschotel met zalm en spinazie nog zo'n 15-20 minuten de warme oven in, tot de mozzarella gesmolten is en mooi goudbruin van kleur.