Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster van de oven met een vel bakpapier.
Snij de puntpaprika's in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij daarna in grove stukken. Schil de ui en de aardappel en snij in grove stukken. Plet de teentjes knoflook, en verwijder de schil.
Doe alle groenten in een grote schaal en voeg hier de olijfolie, gerookt paprikapoeder, cayennepeper, oregano en tijm aan toe. Hussel goed door elkaar en spreid de groenten dan uit op het bakpapier.
Schuif het ovenrooster de warme oven in en rooster de groenten in zo'n 25-30 minuten tot de paprika's licht beginnen te verkleuren.
Maak in de tussentijd de groentebouillon klaar. Haal de groenten uit de oven, doe ze samen met de bouillon in een pan en blend met de staafmixer tot een gladde soep. Je kunt hier ook de kan van de blender voor gebruiken.
Spoel de kikkererwten af en doe ze in een schaal. Voeg hier wat olijfolie, cayennepeper, komijn en een snuf zeezout aan toe. Spreid ze uit over het bakpapier en rooster in zo'n 10 minuten tot krokante croutons.
Serveer de paprikasoep met de kikkererwten, verse peterselie en een lepeltje yoghurt.