Ga terug
+ servings
Paprikasoep, een heerlijke groentesoep met de intense smaak van geroosterde paprika. Met dit makkelijke recept zet je in een handomdraai een makkelijke soep op tafel, lekker bij de lunch of als lichte avond maaltijd. Door de paprika's even te roosteren in de oven, krijgen ze nog meer smaak en dat proef je natuurlijk terug in de soep.

Paprikasoep

Makkelijk recept voor kruidige paprikasoep met geroosterde kikkererwten en yoghurt.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Soep
Nederlands
Groenten, Soep recepten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 500 gram rode puntpaprika
  • 1 ui
  • 1 kleine aardappel
  • 4 teentjes knoflook
  • 400 ml groentebouillon
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 4 theelepels yoghurt
  • verse peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor de geroosterde kikkererwten:

  • 200 gram kikkererwten
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel komijn
  • snuf grof zeezout
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster van de oven met een vel bakpapier.
  • Snij de puntpaprika's in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij daarna in grove stukken. Schil de ui en de aardappel en snij in grove stukken. Plet de teentjes knoflook, en verwijder de schil.
  • Doe alle groenten in een grote schaal en voeg hier de olijfolie, gerookt paprikapoeder, cayennepeper, oregano en tijm aan toe. Hussel goed door elkaar en spreid de groenten dan uit op het bakpapier.
  • Schuif het ovenrooster de warme oven in en rooster de groenten in zo'n 25-30 minuten tot de paprika's licht beginnen te verkleuren.
  • Maak in de tussentijd de groentebouillon klaar. Haal de groenten uit de oven, doe ze samen met de bouillon in een pan en blend met de staafmixer tot een gladde soep. Je kunt hier ook de kan van de blender voor gebruiken.
  • Spoel de kikkererwten af en doe ze in een schaal. Voeg hier wat olijfolie, cayennepeper, komijn en een snuf zeezout aan toe. Spreid ze uit over het bakpapier en rooster in zo'n 10 minuten tot krokante croutons.
  • Serveer de paprikasoep met de kikkererwten, verse peterselie en een lepeltje yoghurt.
Calorieën: 289kcal | Koolhydraten: 53g | Eiwit: 13g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 15g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl