Begin met het het maken van de marinade voor de kruidige pittige kip. Meng de sesamolie, sojasaus, vissaus, rijstazijn, sambal (naar wens), chilipoeder en koriander in een schaal en pers hier een teen knoflook bij uit.
Snij de kipfilet in blokjes en meng deze door de marinade. Zet even apart. Je kunt de marinade gerust een dag van tevoren klaar maken!
Schil en snipper de ui, maak de knoflook schoon. Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij in fijne blokjes. Snij de rode peper fijn, je kunt eventueel de zaadjes verwijderen. Snij de champignons in fijne plakjes.
Verwarm een beetje olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de paprika, rode peper en champignons toe en pers een teen knoflook uit boven de pan. Laat even rustig bakken tot de groenten zacht zijn en de champignons mooi bruin.
Voeg dan de kipfilet, inclusief de marinade toe aan de wokpan en bak de stukjes kip gaar en mooi goudbruin.
Bereid de ramen noedels volgens aanwijzing op de verpakking. Spoel af met koud water en laat ze in een pan/schaal met koud water staan zodat ze niet aan elkaar plakken.
Hak de pinda's fijn en rooster deze in een droge pan. Schep regelmatig om, de nootjes kunnen snel verbranden!
Voeg dan de spinazie toe aan de wokpan en laat deze slinken. Doe ook de fijn gesneden wortel en taugé bij de groenten.
Laat de noedels uitlekken en voeg toe aan de wokpan met kip en groenten. Voeg de Hoisin saus en wat sojasaus toe en hussel goed door elkaar.
Laat de noedels warm worden en serveer dan de noedels met kip en groenten met de geroosterde pinda's, gebakken uitjes en verse koriander (of peterselie).