Ga terug
+ servings
Brioche wentelteefjes met zalm en avocado... Zachte, luchtige, hartige wentelteefjes gemaakt van brioche brood en belegd met de gouden smaakcombinatie van zalm en avocado.

Brioche wentelteefjes met zalm en avocado

Makkelijk en feestelijk recept voor wentelteefjes van briochebrood, met roomkaas, gerookte zalm en avocado.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Brunch, Lunch, Ontbijt
Nederlands
Kerst recepten, Lunch recepten, Pasen
Porties: 2

Ingrediënten

  • 4 sneetjes brioche brood
  • 3 eieren
  • 100 gram roomkaas met kruiden
  • 100 gram gerookte zalm
  • ½ avocado
  • verse dille
  • kappertjes
  • peper
  • zout
  • olie om in te bakken

Bereiden

  • Tik de eieren boven een schaaltje en voeg hier 100 gram roomkaas met kruiden aan toe. Hak de verse dille fijn en voeg samen met een snuf peper en zout toe aan de schaal. Klop de roomkaas en de eieren los.
  • Snij van een briochebrood 4 sneden van ongeveer 1½ cm dik.
  • Verwarm een druppel olie in de koekenpan en haal het eerste sneetje briochebrood aan beide kanten door het ei-mengsel. Laat het brood het ei-mengsel even absorberen en leg dan het brood in de koekenpan.
  • Bak de brioche wentelteefjes in zo'n 3 minuten per kant mooi goudbruin.
  • Beleg de wentelteefjes van briochebrood met de gerookte zalm, avocado en kappertjes.
Calorieën: 679kcal | Koolhydraten: 42g | Eiwit: 30g | Vet: 44g | Verzadigd vet: 20g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl