Ga terug
+ servings
Blauwe bessen compote, een heerlijke zelfgemaakte vruchtencompote van blauwe bessen. Of van bosbessen, hoe je ze ook wilt noemen... Deze blauwe bessen compote is heerlijk over gezonde wafels, bij de pannenkoeken of bij het ontbijt in je kommetje kwark of havermout. Zelf blauwe bessen compote maken is heel eenvoudig en vooral zo lekker!

Blauwe bessen compote

Makkelijk recept om zelf blauwe bessen compote te maken, lekker bij de yoghurt, wafels of pannenkoeken.
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Bijgerechten recepten, Fruit, Ontbijt recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 gram blauwe bessen (vers of diepvries)
  • 1 el honing (optioneel)
  • 2 el water
  • 1 tl maizena

Bereiden

  • De allerlekkerste blauwe bessen compote maak je zelf! Het is niet ingewikkeld, je hebt wat liefde nodig.
  • Doe de blauwe bessen in een steelpan en voeg hier 2 eetlepels water en naar wens een druppeltje honing aan toe.
  • Zet de pan op een laag vuurtje en breng zachtjes aan de kook. Laat de blauwe bessen zo'n 5 - 10 minuten zachtjes pruttelen. Roer regelmatig even door.
  • Je zult zien dat de blauwe bessen uit elkaar vallen en er een compote ontstaat. Om deze iets meer te binden en te verdikken, voeg je nog een lepeltje maizena (of allesbinder) toe. Roer dit door tot het is opgelost en zet het vuur dan uit.
  • Serveer de blauwe bessen compote bij wafels, yoghurt, pannenkoeken of bij je havermout ontbijt.
Calorieën: 37kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 0.5g | Vet: 0.2g | Verzadigd vet: 0.02g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl