Ik gebruik altijd een klein koffiemolentje om mijn havermout tot havermeel te malen. Dit kan eventueel ook met een blender. Maal de havermout tot meel en doe deze in de mengkom.
Snij de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Rasp de helft van de appel boven de kom en snij de andere helft van de appel in kleine blokjes. Voeg deze ook toe aan de kom.
Tik de eieren boven de kom en schenk de yoghurt erbij. Strooi er 2 theelepels kaneel bij en wat bakpoeder en meng dan tot een glad beslag.
Verwarm het wafelijzer voor en spray in met wat bakspray of gebruik een beetje olie om in te vetten.
Schep met een soeplepel wat van het beslag op het wafelijzer en doe deze dicht. Bak de banaan havermout wafels in zo’n 4 a 5 minuten goudbruin. Let op, want per wafelijzer kan de baktijd verschillen!
Maak in de tussentijd de blauwe bessen compote klaar door de blauwe bessen in een steelpan te doen, hier een drup honing en 2 el water aan toe te voegen en dit zachtjes te laten pruttelen tot de bessen uit elkaar vallen. Roer dan nog een theelepel maizena door de compote om deze iets in te dikken.
Serveer de appel kaneel wafels met de blauwe bessen compote en wat extra yoghurt of kwark. Mocht je nou geen wafelijzer hebben, bak dan kleine pannekoekjes met dit beslag!