Ga terug
+ servings
Gegrilde aubergine carpaccio met yoghurt, za’atar en granaatappel als vegetarisch voorgerecht.

Aubergine carpaccio met yoghurt en granaatappel

Makkelijk recept voor aubergine carpaccio met labneh, za’atar en granaatappel. Geroosterde aubergine met romige yoghurtspread – een feestelijk vegetarisch voorgerecht voor de feestdagen.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Voorgerecht
Nederlands
Aubergine carpaccio, Vegetarisch voorgerecht, Vegetarische recepten
Servings: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 2 auberines
  • 500 gram Turkse yoghurt (of Griekse yoghurt)
  • 3 el olie
  • 2 tl za'atar kruidenmix
  • 2 el granaatappelpitjes
  • snuf peper
  • snuf zout

Bereiden

  • Begin met het maken van de labneh, een dikke yoghurtspread. Leg een vergiet in een schaal en leg hier een schone hydrofieldoek of theedoek in. Schep de yoghurt in de schone doek en zet voor minstens 12 uur weg op een koude plek (koelkast).
  • De volgende dag: roer de dikke yoghurt los met een scheutje olijfolie, peper, zout en wat za’atar. Zet koel weg.
  • Snijd de aubergine in dunne plakken (ongeveer ½ cm dik). Meng olie met za’atar en bestrijk beide kanten van de plakken.
  • Verhit een grillpan en grill de aubergineplakken aan beide zijden goudbruin en zacht. Laat iets afkoelen.
  • Leg de plakken dakpansgewijs op een bord en verdeel de labneh erover.
  • Garneer met granaatappelpitjes, extra za’atar en eventueel wat verse peterselie.
  • Tip: Serveer de aubergine carpaccio lauwwarm voor de beste smaak. Lekker met wat geroosterd platbrood of als onderdeel van een antipasti plank.
Calorieën: 142kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 15g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 0.3g | Vezels: 7g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl