Deze hoeveelheid ingrediënten is genoeg voor 10 - 12 blini's. Begin met het maken van het beslag.
Smelt 10 gram boter in een steelpannetje.
Doe het amandelmeel samen met de slagroom, een ei, het bakpoeder, een klein beetje suiker en een snuf zout in een mengkom. Schenk de boter erbij en gebruik een garde of mixer om een luchtig beslag te maken.
Zet het beslag voor de blini's met zalm 15 minuten apart om te rusten.
Verwarm een beetje boter in een pan en smeer dit uit met een kwastje.
Gebruik een sauslepel om kleine beetjes van het beslag voor de blini's in de pan te scheppen. Je wilt het formaat van een poffertje aanhouden. Heb je een poffertjespan dan kun je die ook perfect gebruiken!
Bak de blini's ongeveer 2 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin zijn.
Doe de cottage cheese samen met de truffelmayonaise in een kommetje en gebruik de staafmixer om het mengsel glad te blenden.
Schep nu een beetje cottage cheese met truffelmayonaise op de blini. Leg hierop een plukje carpaccio. Maak de blini's met carpaccio af met pijnboompitjes (geroosterd), rucola, wat Parmezaanse kaas, kappertjes en een beetje balsamico stroop.