Ga terug
+ servings
Blini’s met carpaccio, cottage cheese en rucola op kleine pannenkoekjes, geserveerd als feestelijk hapje.

Blini's met carpaccio

Deze blini’s met carpaccio zijn luchtige, kleine pannenkoekjes belegd met een romige cottage-cheese topping, carpaccio, rucola en Parmezaanse kaas. Een feestelijk en toch makkelijk hapje dat je snel klaarmaakt en perfect is voor de feestdagen of een gezellige borrel.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Amuse, Borrelhapje, Voorgerecht
Nederlands
Blini's met carpaccio, Carpaccio hapje, Koolhydraatarme recepten
Servings: 4

Ingrediënten

  • 50 gram amandelmeel
  • 50 ml slagroom
  • 1 ei
  • 10 gram roomboter (gesmolten)
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl suiker
  • snuf zout
  • boter (om in te bakken)

Topping blini met carpaccio

  • 100 gram cottage cheese
  • 2 el truffelmayonaise
  • 120 gram carpaccio
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 25 gram rucola
  • pijnboompitjes (geroosterd)
  • kappertjes
  • balsamico stroop

Bereiden

  • Deze hoeveelheid ingrediënten is genoeg voor 10 - 12 blini's. Begin met het maken van het beslag.
  • Smelt 10 gram boter in een steelpannetje.
  • Doe het amandelmeel samen met de slagroom, een ei, het bakpoeder, een klein beetje suiker en een snuf zout in een mengkom. Schenk de boter erbij en gebruik een garde of mixer om een luchtig beslag te maken.
  • Zet het beslag voor de blini's met zalm 15 minuten apart om te rusten.
  • Verwarm een beetje boter in een pan en smeer dit uit met een kwastje.
  • Gebruik een sauslepel om kleine beetjes van het beslag voor de blini's in de pan te scheppen. Je wilt het formaat van een poffertje aanhouden. Heb je een poffertjespan dan kun je die ook perfect gebruiken!
  • Bak de blini's ongeveer 2 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Doe de cottage cheese samen met de truffelmayonaise in een kommetje en gebruik de staafmixer om het mengsel glad te blenden.
  • Schep nu een beetje cottage cheese met truffelmayonaise op de blini. Leg hierop een plukje carpaccio. Maak de blini's met carpaccio af met pijnboompitjes (geroosterd), rucola, wat Parmezaanse kaas, kappertjes en een beetje balsamico stroop.
Calorieën: 164kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 9g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl