Makkelijk recept voor bruschetta met burrata, gegrilde paprika en krokante pancetta. Romig, hartig en feestelijk – ideaal als aperitief of klein Italiaans voorgerecht.
Gebruik je een vers ciabatta brood, dan kun je deze stap overslaan. Bak anders eerst de ciabatta af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ciabatta in plakjes en bestrijk met olie. Leg de sneetjes op een bakplaat en rooster ze 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
Wrijf de warme sneetjes in met het teentje knoflook voor extra smaak.
Bak de pancetta in een droge koekenpan krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
Snij de burrata in plakken. Beleg elke ciabatta met een plakje burrata, leg hierop wat peperonata (of gebruik gegrilde paprika uit een pot) en verkruimel wat pancetta over de bruschetta met burrata en gegrilde paprika.
Maak de Italiaanse aperitivo hapjes af met verse basiclium, een drupje balsamico azijn en eventueel nog een snuf verse peper.
Serveer deze bruschetta lauwwarm – dan is de burrata nog heerlijk romig en zacht.