Carpaccio wraps met truffel en Parmezaan
Makkelijk recept voor carpaccio wraps met romige truffelspread, Parmezaanse kaas, pancetta en balsamico crème. Feestelijke hapjes die er luxe uitzien en binnen 10 minuten klaar zijn.
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 5 minuten minuten Totale tijd: 10 minuten minuten
Antipasti, Carpaccio hapje, Carpaccio wraps, Italiaanse borrelhapjes, Wrap hapjes
Servings: 4
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
2 wraps (eventueel volkoren) 150 gram carpaccio 100 gram cottage cheese 2 el truffelmayonaise 2 el Parmezaanse kaas 2 plakjes pancetta 2 tl pijnboompitten (geroosterd) 2 handjes rucola verse basilicum 2 tl balsamico stroop peper zout
Blend de cottage cheese met de truffelmayonaise en een paar blaadjes basilicum tot een gladde spread. Breng op smaak met peper en zout.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze mooi bruin gekleurd zijn.
Bestrijk de (gehele!) wraps met een dun laagje van de truffelspread.
Leg op elke wrap een paar blaadjes basilicum en verdeel hier de carpaccio over.
Strooi er Parmezaanse kaas, verkruimelde pancetta, geroosterde pijnboompitten en wat rucola over.
Druppel er wat balsamico crème over en rol de wraps strak op.
Snijd in stukjes en serveer direct, of bewaar - verpakt in vershoudfolie - in de koelkast tot gebruik.
Wil je ze extra feestelijk presenteren? Steek een kleine prikker in elk stukje en serveer ze rechtop op een plank met nog wat extra balsamico crème.
Calorieën: 76 kcal | Koolhydraten: 8 g | Eiwit: 5 g | Vet: 3 g | Verzadigd vet: 1 g | Vezels: 1 g
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimer