Ga terug
+ servings
Romige cottage cheese dip met olijfolie, citroen en verse kruiden in een schaaltje, geserveerd met rauwkost en crackers — eiwitrijke, gezonde dip. Whipped cottage cheese.

Cottage cheese dip

Makkelijk recept voor romige cottage cheese dip met olijfolie, citroen en verse kruiden. Gezonde, eiwitrijke dip voor bij de borrel of lunch.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Borrelhapje, Lunch
Nederlands
cottage cheese dip, cottage cheese smeersel, Eiwitrijke recepten, proteïne dip, whipped cottage cheese
Servings: 4

Ingrediënten

  • 200 gram cottage cheese
  • 1 el olijfolie
  • ½ citroen
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes verse basilicum
  • 2 takjes verse munt
  • 2 takjes verse oregano
  • snuf zout
  • snuf peper

Bereiden

  • Snij de verse kruiden fijn.
  • Doe de cottage cheese in een schaaltje of maatbeker en gebruik de staafmixer op de cottage cheese luchtig te kloppen. Let op; je wilt geen geheel gladde massa, je wilt een luchtige spread maken.
  • Schep de verse kruiden door de cottage cheese en voeg een beetje olie, een snuf peper en zout en het sap van ½ citroen toe.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar en klaar is de cottage cheese dip. Serveer met rauwkost of zelfgemaakte lijnzaad crackers.
Calorieën: 44kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 6g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 0.4g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl