Makkelijk recept voor courgetterolletjes met romige vulling van ricotta, roomkaas, balsamico en truffelmayonaise. Gevuld met prosciutto en rucola – een feestelijk en gezond hapje voor de borrel of als voorgerecht.
Snij met de mandoline of een kaasschaaf lange linten van de courgette.
Bestrijk de linten met wat olie en grill ze kort in een grillpan tot ze zacht zijn maar nog stevig blijven. Laat even afkoelen.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Meng in een kom de ricotta, cottage cheese, geroosterde pijnboompitten, truffelmayonaise, balsamico siroop, verse bieslook en een snuf peper en gebruik de staafmixer om tot een glad mengsel te blenden.
Leg de linten courgette op een snijplank. Vouw een plak prosciutto in de lengte dubbel en leg op de courgette. Bestrijk met wat van het roomkaasmengsel en leg hier een plukje rucola op.
Rol de courgette rolletjes voorzichtig op. Zet eventueel vast met een prikker.
Bewaar in de koelkast tot serveren of serveer direct op kamertemperatuur.