Snij de courgette, rode paprika en rode uien in blokjes. Schil de zoete aardappel en snij hier ook blokjes van. Zorg ervoor dat de groenten in gelijke grootte gesneden zijn.
Doe de groenten in een schaal. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de rozemarijn fijn en voeg samen met wat olie toe aan de schaal met groenten. Breng verder op smaak met de ras el hanout kruiden en hussel even goed door.
Spreid de groenten uit over de bakplaat, leg de tomaatjes ertussen en schuif voor 15 minuten de warme oven in.
Spoel de kikkererwten af in een vergiet onder de kraan. Hak de amandelen fijn. Verkruimel de feta.
Maak de dressing voor de couscous salade klaar door de olie te mengen met de kwark, mosterd en het sap van ½ citroen.
Doe de couscous in een schaal of een diep bord en voeg hier de kurkuma en komijn aan toe. Voeg kokend water toe en laat de couscous zo'n 5 minuten wellen. Dek de schaal af met een deksel of groot bord.
Na 15 minuten voeg je de kikkererwten toe aan de bakplaat met de groenten. Schuif nog 10 minuten terug de oven in zodat de kikkererwten knapperig worden.
Haal de groenten uit de oven. Schep de geroosterde groenten door de couscous en breng op smaak met de dressing. Strooi de verkruimelde feta en de gehakte amandelen over de couscous salade en maak eventueel af met wat verse munt of peterselie.