Ga terug
+ servings
Flammkuchen met carpaccio, rucola en Parmezaanse kaas op een dunne, krokante bodem; feestelijk borrelhapje voor kerst of Oud & Nieuw.

Flammkuchen met carpaccio

Deze flammkuchen met carpaccio is een feestelijk borrelhapje dat perfect past bij kerst of Oud & Nieuw. De dunne, krokante bodem wordt belegd met een romige laag crème fraîche, carpaccio, rucola en Parmezaanse kaas. Makkelijk te maken, snel klaar en altijd een succes op de borrelplank.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Borrelhapje, Lunch
Nederlands
Borrelhapje, Carpaccio hapje, Flammkuchen met carpaccio, Flammkuchen recept
Servings: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 1 rol flammkuchen deeg (vers)
  • 150 gram kruiden roomkaas
  • 50 gram creme fraiche
  • 125 gram carpaccio
  • 2 takjes verse oregano
  • 2 takjes verse tijm
  • Parmezaanse kaas
  • truffelmayonaise
  • pijnboompitjes
  • rucola
  • kappertjes
  • balsamico stroop

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het verse flammkuchendeeg met het bakpapier uit op de bakplaat van de oven. Snij op 1 cm van de rand lichtjes in.
  • Meng in een mengkom de kruiden roomkaas met de crème fraiche, de verse kruiden en een snuf peper. Smeer het roomkaas mengsel uit over het flammkuchen deeg en laat hierbij ongeveer 1 cm vrij aan de randen.
  • Schuif het flammkuchen deeg in de warme oven en bak in zo'n 10-12 minuten mooi goudbruin.
  • Rooster in de tussentijd de pijnboompitjes mooi bruin.
  • Laat even afkoelen voordat je de flammkuchen met carpaccio gaat beleggen.
  • Begin met de carpaccio, leg hier bovenop wat blaadjes rucola, kappertjes, wat dotjes truffelmayonaise, Parmezaanse kaas en maak de flammkuchen met carpaccio dan af met een drizzle balsamicostroop.
  • De truffelmayonaise kun je eventueel vervangen door groene pesto.
Calorieën: 401kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwit: 7g | Vet: 26g | Verzadigd vet: 12g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl