Ga terug
+ servings
Gegrilde groenten van de barbecue, zoals courgette, paprika, champignons en rode ui, geserveerd met een simpele dressing van balsamico, mosterd, olijfolie en knoflook – zomers, smaakvol en kleurrijk bijgerecht.

Gegrilde groenten van de BBQ

Gegrilde groenten zijn hét ideale bijgerecht voor elke barbecue. Kleurrijk, vol smaak en zó klaar. Met courgette, aubergine, paprika, ui en champignons.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Bijgerecht
Nederlands
bijgerecht bbq, gegrilde groenten, geroosterde groenten, groenten van de bbq
Servings: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 rode puntpaprika's
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 2 el olie

Voor de dressing:

  • 2 el balsamico azijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • snuf peper
  • snuf zout

Bereiden

  • Snijd de groenten in grove stukken of plakken. De champignons kun je in z'n geheel roosteren.
  • Bestrijk ze licht met olie.
  • Grill de groenten op een goed voorverwarmde BBQ of grillplaat. Keer regelmatig tot ze gaar en mooi gegrild zijn.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • Doe de warme gegrilde groenten in een schaal en hussel ze om met de dressing. Serveer direct.
Calorieën: 74kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 4g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 0.3g | Vezels: 6g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl