Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in met boter.
Meng de havermout met het amandelmeel in de mengkom. Smelt de kokosolie in de steelpan en voeg toe aan de kom, schenk hier nu ook honing bij en voeg 2 el water toe. Schep met een lepel door tot een korrelig beslag.
Stort 3/4 van het beslag in de springvorm en gebruik de bolle kant van een lepel om het geheel uit te spreiden over de bodem van de vorm. Als je een mooie egale bodem hebt, voeg je langs de zijkanten van de vorm de rest van het beslag toe. Druk tegen de randjes van de springvorm aan, zorg dat dit overal gelijk verdeeld is.
Schuif de bodem van de havermout aardbeien taart nu de oven in en bak in 15 minuten goudbruin en gaar.
Leg de blaadjes gelatine te weken in koud water.
Maak de mengkom even schoon, of pak een nieuwe, en meng de kwark met de kokosmelk. Voeg hier het vanillepoeder en de kokosrasp aan toe.
Knijp de blaadjes gelatine uit en doe in de steelpan. Voeg 2 el water toe, zet het vuur aan (laag!) en laat de blaadjes oplossen in het water. Schenk bij het kwark-kokosmelk mengsel en roer goed door.
Als de bodem is afgekoeld, schenk je de vulling erin. Nu mag je geduld hebben, want de vulling mag minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Maak de havermout aardbeien taart vervolgens af met verse aardbeien, blauwe bessen en nog wat kokossnippers of -rasp ter garnering.
Hele fijne Moederdag!